• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Друго коло Општинске лиге ”Звезда” Изварица – “Хомољац” Жагубица

У оквиру другог кола Општинске лиге у недељу 22. Септембра, одиграна је утакмица између Фудбалске екипе “Звезда” Изварица  и  “Хомољац“ из Жагубице. Како су текле припреме и шта бављење спортом значи за младе људе у току утакмице, екипа ТВ „Хомоље“  разговарала је са представницима  клубова.

„Припреме за утакмицу су протекле у најбољем реду. Сви играчи који су регистровани одазвали су се  и дошли. У почетку је мало било теже окопити их, али захваљујући нама који смо прихватили да организујемо екипу и захваљујући локалној самоуправи која је подржала све те наше активности, успели смо да окупимо у кратком року екипу и имамо укупно 23 играча регистрованих  за Фудбалски клуб“ Звезда““, рекао је  Мирослав Стоићевић, секретар  ФК “Звезда” Изварица.

Према речима Томислава Милојевића, председника ФК ”Хомољац” Жагубица, већ другу недељу ФК Хомољац учествује у такмичењу Општинске лиге Жагубица.

„Нама циљ није био да ове сезоне пређемо у виши ранг, већ да се поново реорганизујемо и направимо нов тим који ће у будућности покушати да се врати на стазе којиима је некад био. Такође бих искористио прилику да се захвалим домаћинима из изварице на гостопримству и тако бих исто позвао омладину из Жагубице да се што више укључи у фудбалски спорт, јер је спорт грана која помаже психофизичком развоју, здрављу човека. Ми имамо и сада одзив омладине, али моћже да буде и већи. Очекујемо у наредном периоду да се млади који су заинтересовани за фудбал јаве у управу Хомољца и да учествују у стварању новог клуба, који ће, надам се, вратити стару славу некадашњег старог клуба Хомољац“, истакао је Томислав Милојевић.

Последња утакмица другог кола општинске лиге  завршена је  резултатом 5:2 у корист домаће екипе  “Звезда” Изварица.


© 2020 Општина Жагубица
design by XB