• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Успеси Карате клуба “Врело” и упис нових чланова

 У оквиру Спортског удружења “Пантери 012”, од 2016. године функционише Карате секција “Врело“ Жагубица, чији чланови бележе веома запажене резултате који нису изостали ни овај пут на недавно одрзжаним турнирима са којих су донели бројне медаље  и пехаре.

Добри резултати Карате клуба “Врело“ забележени су и у предходном периоду на Европском првенству, као и на многим другим куповима и такмичењима, а оно што посебно радује према речима тренера, јесте ангажовање младе деце која су веома вредна и упорна, а успехе младих каратиста препознала је и локална самоуправа општине Жагубица.

Како постати члан овако успешне екипе, у ком узрасту је најбоље кренути на тренинг, и зашто деца међу свим осталим спортовима требају изабрати баш карате:

„Оно што је најбитније јесте да је карате практично спорт – феномен 21. Века. Спорт у коме у свету вежба преко 100 милиона вежбача. Спорт који се састоји из више аспеката. Kарате може да буде рекреативан, може да буде спортски, може да буде реални, да буде колективни, може да буде социјалноинтегративни. Зашто баш карате? Стручњаци кажу да је карате као један модеран базичан спорт најповољнији за психофизички развој деце у најмањем узрасту. Добродошла су деца од 5 година па надаље. Неки родитељи питају да ли могу млађи... У принципу, не да ми њима бранимо, него једноставно, децу у тако малом узрасту не може да задржи пажња. За сву децу су врата отворена и свако има право да буде ту, да се правилно и здраво развија, да се дружи са децом, да научи шта је упорност, одговорност и истрајност“, рекао је тренер Спортског удружења карате клуба „Врело“ Жагубица Томислав Јелић.

Према рецима тренера почетак школске године је најбољи период  за упис нових чланова, а  то можете учинити  сваког  уторка и петка од 15 часова, у Жагубици , и од 17  часова у Крепољину.  


© 2021 Општина Жагубица
design by XB