• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Сабор Удружења бораца деведесетих у Жагубици

Удружење бораца  деведесетих општине  Жагубица  је у  суботу 21. септембра, на платоу изнад Врела Млаве, било домаћин  Сабора  удружења бораца деведесетих.

Овај Сабор одржава се више пута годишње широм Србије а за циљ има опоравак  и рехабилитацију  учесника ратова. Представници удружења из Крагујевца, Обреновца, Жабара, Петровца на Млави  и Врњачке Бање,  радо су се одазвали позиву домаћина,  а Сабор је осмишљен тако да има и такмичарски карактер , па су се екипе надметале у кувању војничког пасуља , али и у спортским дисциплинама:  пикаду, бацању камена с рамена, шутирању лопте на гол и  надвлачењу конопца.

На Сабору је потпиосан  протокол о сарадњи, односно братимљењу  Удружења бораца ”Шумадија” из Крагујевца и Удружења бораца  из Жагубице, а гости су били изузетно задовољни организацијом.

Организацију Сабора подржали су Туристичка организација општине Жагубица, КПЦ “Јован Шербановић” Жагубица, Техничка школа Жагубица, а највећу помоћ и подршку  организаторима пружила је општина Жагубица.


© 2020 Општина Жагубица
design by XB