POPLAVE2018 RESENJA

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

Exchange 4 176

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Представници општине Жагубица и ресорног Министарства потписали уговоре о додели средстава за развој задругарства

 Žagubici dodeljena sredstva za razvoj zadrugarstvaДо сада најзначајнији корак у историји задругарства где је финансијским средствима одређеним општинама укупно додељујено 804 милиона динара, и тако на конкретан начин  помогнуто удруживање малих произвођача, а све у циљу опстанка села, реализован је у четвртак, 22. новембра потписивањем уговора у Палати Србије у Београду.

Ове године захтев је поднело 207 задруга са територије читаве Републике Србије. Конкурисало је   95 старих, 109 новоформираних задруга и три сложене задруге, које су посебна новина на овим просторима, а у оквиру програма подршке спровођењу мера равномерном регионалном развоју учешћем државе у економско финансијским подстицајима за замљорадничке и пољоприврене задруге на територији читаве Србије, средства су добиле 73 задруге.

Испред Министарства, са представницима градова и општина, уговоре је потписао идејни творац овог пројекта, Милан Кркобабић, министар за регионални развој.

Општини Жагубица средства су ове године додељена Пчеларској задрузи и то је само почетак када је даљи развој и улагање у задругарство у Жагубици у питању. У име председника Сафета Павловића, уговор је потписао његов помоћник за економска питања, Душан Милосављевић.

По угледу на европско задругарство где преовлађује концепт сложених задруга, овакав вид удруживања све више се развија и у Србији. Пројекту задругарства Србије су дали подршку и академијски одбор за село, комисија на челу са академиком Драганом Шкорићем, председником Одбора за село САНУ, предсатавницима задружних Савеза Србије и Војводине и професори Пољопривредног Факултета. Задатак Министарства је 500 задруга за 500 села за годину дана и да свако веће село има своју задругу. 

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

budža1

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji