POPLAVE2018 RESENJA

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

Exchange 4 176

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Потписивање уговора о додели бесповратних средстава задрузи у Жагубици

 Potšisivanje ugovora o dodeli sredstava pčelarskoj zadruziМинистар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за регионални развој и координацију рада јавних предузећа Милан Кркобабић, у четвртак, 22. новембра, у 12 часова, у Палати Србија у Београду, потписаће са представницима општине Жагубица уговор о додели бесповратних средстава за оживљавање задруга на територији општине.

Испред општине Жагубица, уговор ће потписати помоћник председника општине, Душан Милосављевић, а средства у износу од 15 милиона динара биће додељена пчеларској задрузи у Жагубици  - за набавку опреме, паковање и пласман меда, што ће, имајући у виду да је управо Хомољски мед први брендирани мед, односно мед са заштићеним географским пореклом на територији Србије и да ову ознаку могу користити само произвођаци са територије Хомоља, које се територијално поклапа са подручјем општине Жагубица, у многоме допринети развоју пчеларства и укупном развоју Хомољског краја.

Новац се додељује у оквиру Програма подршке спровођењу мера равномерног регионалног развоја Републике Србије, учешћем државе у економско-финансијским подстицајима за оснивање нових задруга и инвестиционе пројекте постојећих задруга у 2018. Години.

Ово је до сада најзначајнији корак у историји задругарства где се финансијским средствима за 71 општину, укупно додељује 804 милиона динара, и тако се на конкретан начин  помаже удруживање малих произвођача, а све у циљу опстанка села.

Свечаном потписивању уговора са новооснованим и постојећим задругама присуствоваће и председник Одбора за село САНУ, академик Драган Шкорић, који је уједно и председник Комисије за доделу бесповратних средстава, као и  председници Задружног савеза Србије и Задружног савеза Војводине Никола Михаиловић и Радислав Јованов, проф. др Зоран Кесеровић и други угледни гости.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

budža1

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji