• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

У жагубичким школама све је спремно за почетак нове школске године

Школе на територији општине Жагубица користе последње дане распуста за финалне припреме пред почетак нове школске године која почиње у понедељак, 02. септембра.  Све кадровске и техничке припреме око наставе и уређења објеката су завршене.

„Још од јуна месеца  испланирали  смо како урадити све у августу месецу и завршити на време, а да школска година почне онако како је предвиђено календаром. Мислим да смо у том договору у потпусности успели , да помоћно техничко особље ради један део послова, а то су сређивање просторија, дворишта и генерално чишћење, а наставници се припремају за почетак наставе у септембру месецу. У циљу тога јесте и обуке наставника, учитеља првог разреда, а све са циљем да дигитална учионица заживи у школи, и да настава буде интересантнија и квалитетнија“, рекао је Горан Милинковић, председник Актива директора ОШ општине Жагубица.

Када говоримо о новинама, у питању је електронски начин уписа ђака првака, који је ове године први пут спроведен, што значи да је комплетну документацију прикупила школа, без додатног ангажовања родитеља. Све припреме, формирање одељења и поштовање законских норматива, како истиче господин Милинковић, директор ОШ “Јован Шербановић” у Крепољину и председник Актива директора основних школа општине Жагубица, одвијају се по стручном упутству Министарства просвете.

Прво полугодиште почиње у понедељак, 02. септембра и завршава се 31. јануара, у петак.

Као и прошлих година, и ове ће, према речима Милинковића, сви ђаци прваци добити пригодне поклоне које финансира општина Жагубица.

Ово ће бити прва школска година када се настава у потпуности реализује путем електронских дневника, зарад побољшања услова рада и учења, а на задовољство наставника, родитеља ђака, а пре свега самих ученика.

Господин Милинковић је такође апеловао и на родитеље да се добра досадашња сарадња настави и убудуће, а пре свега због самих ђака који су за школу приоритет.


© 2020 Општина Жагубица
design by XB