• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Истекао рок за уплату треће рате пореза на имовину

Рок за уплату обавеза за трећи квартал годишњег пореза на имовину за физичка лица је истекао, а у служби пореске администрације општине Жагубица кажу да је наплата боља него у истом периоду  прошле године.

„Обавештавају се грађани општине Жагубица, порески обвезници, да је рок за уплату треће рате пореза на имовину истекао 15. Августа 2019. Године. Позивају се порески обвезници који нису измирили текуће обавезе за 2019 да исту измире у што краћем року како би избегли плаћање законом прописане камате. Такође истичем да је казна за неблаговремено плаћање 5000 динара и да је иста одређена Законом о пореском поступку и пореској администрацији“, истиче шеф службе локалне пореске администрације Љиљана Николић.

У одељењу пореске администрације  напомињу да грађани општине Жагубица  од  ове године  стање на рачунима јавних прихода могу видети сами...

„Од  јануара ове године новина у нашем Закону је та што стање на рачунима јавних прихода  грађани могу видети  сами и то за све непокретности које имају на теритотији целе РС . За ову услугу потребно им је да у нашој Служби поднесу захтев за отварање корисничког налога. Овом приликом обавештавам наше грађане да је потребно да у нашој Служби пријаве непокретности стечене уговором и решењем о наслеђивању или куповини непокретности као и друге промене које имају утицај на утврђивање висине пореске обавезе. Важно je да пријаве и промену адресе ради лакшег достављања пореских аката наше службе“, рекла је Љиљана Николић, шеф пореске службе.

Законски рок за уплату  четврте рате пореза на имовину је 15. новембар, подсећају из  службе  пореске администрације општине Жагубица.


© 2020 Општина Жагубица
design by XB