• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Фондација „Владе Дивац“ и општина Жагубица помажу младе пољопривреднике

У оквиру пројекта “Оснаживање младих пољопривредника”, након конкурса расписаног у марту ове године, матуранти из шест градова и општина на територији Србије, добитници су вредних донација.

У Пројекту који спроводе Фондација Ана и Владе Дивац, уз помоћ и подршку локалне самоуправе, у општини Жагубица добитници донација су ученици средње пољопривредне школе у Пожаревцу, који су се својим радовима представили на конкурсу. Фондација Ана и Владе Дивац, и општина Жагубица, учествовали су равномерно у донираним средствима за ученике и њихове породице.

„Фондација Ана и Владе Дивац нас је позвала да учествујемо у заједничком пројекту, где су они препознали ученике средњих школа, између осталог и ученике Средње школе „Соња Маринковић“ у Пожаревцу, а где има и ученици из наше општине, да им помогну да направе бизнис планове и да конкуришу за одређена материјална добра, да би се бавили пољопривредом. Наравно наша општина се врло радо одазвала том позиву. Били смо у насељу Осаница, код Адамовића, који су добили једну прскалицу и ротациону косачицу, затим код девојчице која је успешно завршила четврту годину пољопривредне школе, она је аплицирала и направила Бизнис план за 25 сандука кошница, и за разноразну опрему која иде уз то. И ево уз помоћ наше општине, која је учествовала са 50 посто у том пројекту и Фондација Ана и Владе Дивац, ми смо то остварили и  дошли смо свечано да ту опрему уручимо овој деци, а такође и да фондација потпише уговор са њима. Ја сам веома срећан када видим овако младе људе, да желе да остану на пољопривреди, посебно овим лепим крајевима као што је наш. Желим и другој деци да поручим да се мало више позабаве својим домаћинствима, да подрже родитеље у томе, као што су ова деца то учинила. Такође у разговором са представником Фондације, сигуран сам да ћемо сарадњу наставити и даље, и овом приликом им се захваљујем да донацији“, рекао је Предраг Ивковић, заменик председника општине Жагубица

Набавка и испорука дониране робе за Александра Адамовића и Јовану Петрић из Осанице ,  успешно је реализована. Комисија се трудила да свима изађе у сусрет и набави опрему  потребну  за развој њиховог  пољопривредног газдинства. Александар ће брже и лакше производити храну за своју стоку уз ротациону косу и прскалицу, док је Јована  кроз донацију остварила материјал и опрему за пчеларство. Бивши матуранти, сада млади пољопривредници, потписали су уговор о испоруци дониране робе.

Фондација Дивац наставиће успешну сарадњу са општином Жагубица кроз будуће пројекте који ће се такође односити на подршку младим пољопривредницима.


© 2022 Општина Жагубица
design by XB