• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Одржани IX „Пантелејски сусрети“ у Милановцу

У насељу Милановац, на дан Светог Пантелејмона, кога мештани прослављају као своју славу, ове године одржани су 9. Пантелејски сусрети, манифестација по којој је Милановац препознатљив.

Програму је претходио дефиле свих  учесника, гостију из Крепољина и Лескова, као и домаћина предвођених челницима локалне самоуправе, кроз центар насеља до основне школе, где се традиционално одржава манифестација. Богат целовечерњи културноуметнички програм отворио је заменик председника Општине Жагубица Предраг Ивковић.

Манифестација, основана на иницијативу мештана, од којих је већина на привременом раду у иностранству, а за које је ово јединствена прилика да се окупе и уживају у богатом културно –уметничком програму траје скоро деценију и сваке године окупља све већи број посетилаца који су ове године  уживали у сплетовима игара у извођењу КУД – а “ Младост” Крепољин и КУД – а “ Лесково” из суседне  општине Мајданпек,  као и уз  блиставе гласове Софије Савић и Андријане Милосављевић из Крепољина, у  пратњи младе солисткиње на гитари Невене Обрадовић из Милановца.

На крају програма свим спонзорима, заслужним институцијама и појединцима додељене су захвалнице.

Манифестацију је организовала МЗ “Врело“ Милановац, Суорганизатори манифестације  су Туристичка организација општине Жагубица и КПЦ “ Јован Шербановић” Жагубица. Генерални покровитељ манифестације је Општина Жагубица.


© 2020 Општина Жагубица
design by XB