Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

V Седница Штаба за ванредне ситуације

 5 Sednica Staba za vanredne situacije u ZagubiciПета седница Штаба за ванредне сутуације општине Жагубица одржана је у среду,7.новембра. Седницом је председавао Предраг Ивковић, заменик команданта Штаба,а на Дневном реду било је осам тачака.

Чланови Штаба за деловање у ванредним условима  сагледали су спремност зимске службе за одржавање путне инфраструктуре, припремљеност и расположивост капацитета, као и могућност ангажовања тешке механизације у зимским околностима, размотрили и направили план зимских служби са дефиницијама на чишћење приоритетних саобраћајница и критичних праваца са посебним акцентом на брдско планинско подручје. Сагледане су и процене угрожености становништва са аспекта здравствене заштите, подразумевајући и количине потребних основних животних намирница и лекова, процењен број угрожених старачких домаћинстава, нарочито по сеоским месним заједницама, засеоцима и брдско планинским подручјима, као и могућност привременог смештаја,појединих старачких домаћинстава и могућност и начини обезбеђивања потребних количина сточне хране, обезбеђеност исте, начин расподеле и транспорта у зимским условима.

Такође су зарад нормалног функционисања у условима веће количине снежних падавина и наиласка хладног таласа, чланови штаба размотрили и ниво планирања техничке механизације, обезбеђење хране, лекова, огрева, енергената за грејање и погонског горива за виталне јавне и ифраструктурне системе и разговарали о могућностима организације Црвеног крста за пружања помоћи угроженом становништву уколико током предстојеће зимске сезоне  буде непредвиђених околности.

Разговарало се и о Изради процене угрожености од елементарних непогода и других несрећа и плана заштите и спасавања у ВС на подручју жагубичке општине, по новој методологији и члановима штаба подељена задужења за израду процене и другим питањима од општег интереса за грађане. 

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji