• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Реконструкција пута Жагубица – Црна река

Локална самоуправа на челу са преседником Сафетом Павловићем, донела је одлуку да финансира пројекат реконструкције атарског пута од  Жагубице, уз Црну реку,  у дужини од 20 км, до места званог трећи километер, где се затим веже на главни пут Жагубица - Бор.

Наиме, поплава која је општину Жагубица задесила 2018. год, овај пут, који се простире уз реку Тисницу, учинила је непроходним, те су тако његову обнову мештани Жагубице, дочекали са великим одушевљењем.

Задовољни грађани приредили су ручак у природи, поред деонице новообновљеног пута, за председника Павловића и његове сараднике,  а том  приликом преседник се обратио окупљеним грађанима.

„Лепо је што смо се сви окупили овде. Ово је једна мука коју нам је Бог нанео 2. августа. прошле године, а ми морамо да се боримо и да ту муку одклонимо. Хвала вам што сте приредили све ово. Свима је познато да је овај пут уз Тисницу па до Црне Реке, жила куцавица за грађане насеља Жагубица. Локална самоуправа је са вама и настојаћемо да у наредна 20 дана завршимо радове. За сада је уређен пут у дужини од 2,500 километара, и предстоји нам још 16 км., након чега ћете моћи путничким аутомобилима стићи до ваших салаша“, рекао је председник Павловић.

Реконструкција и ширење  оштећеног  пута, олакшаће живот за више од 150 породица које своја имања имају у овом делу Жагубице, званом Стрњик.


© 2022 Општина Жагубица
design by XB