POPLAVE2018 RESENJA

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

Exchange 4 176

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Регистрована болест говеда

 Registrovana bolest goveda u HomoljuУгинуће стоке на подрују планине Бељаница на удаљености од 30 – так километара од Жагубице регистровано је почетком јула месеца, јер власници говеда пре изгона на испашу нису спровели потребне мере, како би заштили стада,  а то су пре свега адекватан смештај на паши, превентивне мере деклиматизације и вакцинација комплетне стоге која се изгони на испашу.

Са стручног аспекта о овом проблему говорио је Зоран Илић, дoктор ветернинарске медицине и директор ветеринарске станице у Жагубици, истакавши при том да је питање веома комплексно и да су највећи узрочник болести климатске промене.   

На испашу је овог пролећа на местима тзв. жагубичке и сувидолске речке, где су се и десила угинућа, изведено око 600 грла од којих је угинуло близу 40.

О Закону о држању стоке постоје и редослед и токови који морају бити испоштовани, истакао је Илић и апеловао на све сточаре да спроведу потребне мере како би заштитили стада, а сви запослени у ветеринарској станици ће им у томе пружити максималну помоћ. Што се обољевања тиче, по његовим речима,тренутно је затишје, јер последњих дана нема пријављених и регистованих случајева.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

budža1

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji