POPLAVE2018 RESENJA

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

Exchange 4 176

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Актуелни послови у пољопривреди

 Aktuelni poslovi u poljoprivrediУ данашње време успешна производња у сточарству се тешко може замислити, бар када се ради о крупној стоци, без спремања силаже.

Сам процес силирања се одвија укишељавањем свеже зелене крме, путем природних ферментационих процеса, уз могућност вештачког додавања одређених хемијских средстава за поспешивање ферментације. Деградација хранљивих материја је, при спремању силаже, мања у односу на сено док су  трошкови спремања силаже, у односу на сено нижи, према неким истраживањима чак за једну трећину.

По речима Томислава Рајковића, директора Канцеларије за пољопривреду у општини Жагубица, када су у питању јесењи радови,тренутно је најактуелнија припрема силаже, која када се правилно припреми, у исхрани стоке има велику важност.

Што се приноса кукуруза тиче, с обзиром да је већи број парцела у насељу Жагубица захваћен поплавом, ипак ће се убрати и више него што се очекивало, а они који не спремају силажу бербу кукуруза ће отпочети већ првих дана октобра месеца.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

budža1

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji