Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

У помоћ угроженима стигла и војска из зејечарског гарнизона

 Vojska RS stigla u pomoc ZagubiciУ Жагубицу је стигао први контигент  Војске Србије који се одмах укључио у помоћ угроженом становништву.

Председник општине Жагубица, Сафет Павловић, поручује:

„Молим све оштећене грађане да буду стрпљиви, стићи ћемо до сваког домаћинства. Сутра ће бити отворен и девизни и динарски рачун за помоћ поплављенима. Колико сутра биће упућена Влади Републике Србије процена штета и очекујемо велику помоћ.“

Због крајње алармантне ситуације у Жагубици и околним местима све претходно заказане културно-спортске манифестације су отказане, а општина је новац и све своје ресурсе подредила људима који су остали без ичега.

Сафет Павловић, председник oпштине, каже да је већина угроженог становништва код рођака и пријатеља. Они који нису имали где да оду, налазе се у прихватном центру, у Балон хали.

„На срећу, сваким даном је тамо све мање људи. Тренутно их је око 25, а ми смо се фокусирали на исхрану свих који су остали без имовине. У дворишту основне школе смо организовали народну кухињу за око 700 оброка дневно. У припреми хране учествује Удружење жена Хомоља и многе суграђанке које су се одазвале апелу да помогну“, изјавио је председник општине Жагубица.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji