• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Павловић и Ружић потписали уговор о додели средстава општини Жагубица

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић, потписао је са председником општине Жагубица Сафетом Павловићем, 23. априла, у Београду, уговор о додели бесповратних средстава,

и тиме се општина Жагубица сврстала у ред 22 општине у Србији којој су средства додељена за што боље и успешније пласирање туристичких потенцијала по којима је овај крај препознатљив, а све то кроз организацију централне туристичке манифестације која ће имати за циљ довођење што већег броја туриста из наше земље и региона, и што успешније и брже позиционирање Хомоља као туристичке дестинације.

Министар Ружић је истакао да су средства у Фонду за локал ове године за 50 одсто већа него у 2018. години, и оценио да ће одобрени пројекти допринети развоју општина и градова и добробити свих грађана.

Општини Жагубица је додељено 3.500.000,00 за организацију Манифестације Сабор ''Врела Хомоља'' у функцији развоја и презентације општине Жагубица.

Председник општине Жагубица Сафет Павловић, истакао је значај додељених средстава и намену за коју ће бити утрошена.

Буџетски фонд за локалне самоуправе реализује се у циљу подршке локалним самоуправама у напорима да обезбеде боље услове живота грађанима у својим срединама. Ове године Министарство државне управе и локалне самоуправе, ће реализовати делимично или у потпуности 77 пројеката у 63 локалних самоуправа, са близу 500 милиона динара.

Министар је изразио задовољство што се средства у Фонду за локал из године у годину повећавају и подсетио је да је прошле године било издвојено 320 милиона динара, односно 32 пута више него 2017. године. Такође је изразио очекивање да ће наредне година средства у Фонду за локал бити још већа.


© 2022 Општина Жагубица
design by XB