• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Отварање новог производног погона у општини Жагубица -нова радна места и нове инвестиције

Специјализована Међународна Манифестација која обухвата најразличитије сегменте грађевинске индустрије – од истраживања и пројектовања, преко изградње и одржавања објеката у високоградњи, нискоградњи и хидроградњи, а коју употпуњују  различити начини адаптације, реконструкције и рестаурације, 45. Међународни Сајам грађевинарства  отворен је 17. априла у  Београду.

У оквиру поменутог, уприличено је и отварање 11. Међународног Сајма камена “ Stone Expo Serbia“, на штанду Српске  компаније Балкан Стоне партнер, највеће велепродајне мреже камена у Европи.

На отварању је и званично највљено  и стратешко партнерство ове компаније са општином Жагубица и почетак експлоатације првог домаћег црног габра из лежишта Црна река код Жагубице, а самим тим и запошљавање људи у експлоатацији, а у наредном периоду и у фабрици за прераду камена.

Радови на припремама  у каменолому за сада теку добро, а како је навео Игор Ђајић, председник  и оснивач групације „би ес пи , у току су геолошка истраживања како би се потврдиле резерве, и провера исправности елабората.  Изградња будуће фабрике за прераду блокова, по његовим речима, на обострано задовољство је у  плану ускоро те ће у наредних наредних неколико месеци  први блокови, у оквиру фабрике  бити у изради. Отварању Сајма, испред општине Жагубица  присутвовао је Душан Милосављевић, помоћник председника општине, који је истакао да партнерство између  општине Жагубица и компаније „ BSP GROUP INTERNATIONAL “ има вишеструки значај у развоју општине.

Први блокови новог материјала црног габра, који ће по први пут бити експлоатисан у Србији, на тржиште ће излазити под заштићеним називом Црни крисатал - Жагубица. 


© 2020 Општина Жагубица
design by XB