Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Предстојећи викенд у Жагубици у знаку традиције

 Vrelo HomoljaКалендар Манифестација Туристичке организације општине Жагубица вредан је пажње у сваком погледу, поготово када се у обзир узму садржаји по којима се већ нашироко распознаје.

Најављујући предстојеће дешавање, Сабор “Врела Хомоља”, Владан Лазић, директор Туристичке организације општине Жагубица истако је његов значај и особености и у име организатора пожелео добродошлицу:  

„Сабор је јединствена туристичка, привредна, спортска и гастрономска Манифестација која једном речју, осликава начин живота становништва Хомоља. На свеопште задовољство одржаће се по XVI пут у два дана, а обиловаће бројним садржајима попут Сајма меда и предузетништва првог дана, изложбама слика и скулптура еминентних имена домаћих и страних уметника и у вечерњим сатима Српским појем од Искона, где ће учествовати врсни интерпретатори старих изворних песама. Други дан Сабора биће испуњен песмом и игром чланова Културно – уметничких друштава, домаћих и гостујућих, из земље и иностранства, затим такмичењем у справљању традиционалних јела карактеристичних за подручје општине Жагубица, старих заната, пецањем пастрмке на самом извору реке Млаве и прегрштом занимљивих догађаја“ истакао је Лазић.

Манифестација Сабор "Врела Хомоља“, која представља спој традиције и исконских вредности сачуваних на просторима Хомоља до дана данашњег, 2018. године, биће одржана 29. и 30. јуна у Жагубици.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji