Штампа

Најава за Aкцију добровољног давања крви

Црвени крст општине Жагубица у сардањи са службом за Трансфузију крви Србије организује још једну акцију добровољног давања крви.

Како је навео Дејан Николић, секретар Црвеног крста општине Жагубица, све активности и акције се спроводе у сарадњи са трансфузиолошким службама у складу са прописаним протоколом о сарадњи и сходно прописаном Уговору са Министарством здравља.  

Како би количине крви биле довољне за све хируршке интервенције  и било какву другу медицинску помоћ потребно је да сви добровољни даваоци крви позитивно утичу на околину, самим тим што ће на акцију повести чланове своје породице и познанике.

Када су у питању потребе за овом драгоценом течношћу, за крвљу, Николић је нагласио да Црвени крст стоји на располагању у сваком тренутку, али је услов за прикупљање довољних јединица крви за сваку прилику свакако учешће у акцијама добровољног давалаштва и што већи одзив грађана. 

Акција добровољног давалаштва биће одржана у Жагубици у Техничкој школи у понедељак 15. априла у временском интервалу од 9 : 30 до 14 сати.