Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Ансамбл „Мозаика“ одушевио публику у Жагубици

 Ruski ansambl oduševio publiku u Žagubici Општина Жагубица имала је част и привилегију да по први пут у историји буде домаћин гостима из Русије и да истовремено буде прва општина у Србији која им је приредила срдачан дочек.

Наиме, чланови Aнсамбла „Мозаика“ из града Кострома, у оквиру своје турнеје по градовима у Војводини, посетили су Жагубицу и 29. маја приредили целовечерњи концерт у Дому културе. Тако су и публици пружили јединствен ужитак, нешто ново и несвакидашње уз пуно ентузијазма, осмеха и позитивности.  

Добродошлицу је гостима пожелео Душан Милосављевић, помоћник председника општине Жагубица, а Татјана Асафова,руководилац Ансамбла „Мозаика“, упутила је домаћинима речи хвале за леп пријем. У знак добродошлице, средња група Културно – уметничког друштва „Хомоље“ из Жагубице, представила се са два сплета игара, а у име братских односа Србије и Русије и добре сарадње у годинама које предстоје, размењени су и поклони.

Ансамбл „Мозаика“ из Костроме у Русији, који негује народну традицију и ствараластво приказао је публици у Жагубици игре и мелодије из свог краја, а чланови су се потрудили да неколико песама отпевају на српском језику, што је посетиоце подигло на ноге.

Прва, али свакако не и последња посета општини Жагубица, гостију из Русије, протекла је у знаку Спрско – Руских пријатељских односа. По речима и домаћина и гостију биће још сусрета, за које се надају да ће протећи, ако не боље, бар подједнако добро као садашњи.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji