• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Електронски дневници у употреби и у школама жагубичке општине

Процес увођења електронских дневника у основне  и средње школе у Републици Србији, део  је свеопште дигитализације, па тако и дигитализације процеса образовања.

У складу са тим школске 2017 – 2018 године, започета је и реализација  Пилот  пројекта  под називом “Дигитални дневник” у који се укључио одређени број школа.

Пројекат се спроводи  и у овој школској години те су на основу одлуке Министарства просвете све школе на територији Републике Србије, па и на територији општине Жагубица, са почетком школске 2018 – 2019  дужне да сходно материјално - техничким могућностима  пређу на вођење евиденције образовно васпитног рада у електронском облику .

Поред оцена, које су за родитеље видљиве 48 сати, након увођења у електонски дневник, родитељи имају увид у активност свог детета  и евентуалне изостанке са наставе који су видљиви одмах по уносу од стране наставника или одељенског старешине.

Како је навео Марко Михајловић, координатор за рад у ел. дневнику,  наставно особље је прошло и одређену обавезну обуку.


© 2022 Општина Жагубица
design by XB