Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Завршетак обуке за ватрогасце у оквиру пројекта „Ватрогасци и управљање ванредним ситуацијама Рекаш - Жагубица“

 Završetak obuke za vatrogasce u okviru projekta Vatrogasci i upravljanje vanrednim situacijama Rekaš ŽagubicaПротекле недеље у присуству представника општине Жагубица и Ватрогасног друштва Бор полазницима обуке за ватрогасце у оквиру пројекта „Ватрогасци и управљање ванредним ситуацијама Рекаш Жагубица“, уручена су уверења о стручном оспособљавању и положеном завршном испиту за ватрогасце.

У складу са циљевима пројекта, активност спровођења, организовање обуке за ватрогасце и полагање завршног испита, реализована је у складу са Правилником о стручном оспособљавању и стицању звања ватрогасца у времену од 11. новембра 2017. до 17. фебруара 2018. године, а обуку је организовало и спровело Добровољно ватрогасно друштво Бор. Током трајања обуке кроз теоријски и практични део обрађене су теме које се односе на прописе у области заштите од пожара , превентиву, средства за гашење, ватрогасну технику и тактику и практичне вежбе на ватрогасном полигону. Успешан рад, али и превентивно деловање,и што мање ангажовања будућим ватрогасцима, пожелео је Миле Јордановић , заменик председника ДВД Бор, док је Предраг Ивковић, заменик председника општине Жагубица, истакао значај пројекта за локалну заједницу и подручје општине Жагубица:  

Пројекат „Ватрогасци и управљање ванредним ситуацијама Рекаш - Жагубица“ има за циљ да побољша и унапреди услове у прекограничним заједницама за деловање у ванредним ситуацијама, оснажи локалне актере и допринесе ефикаснијем деловању у случају заштите од пожара, што ће значајно допринети смањењу штета проузрокованих пожарима. Кроз пројекат ће се реализовати активности које ће идентификовати тренутну ситуацију у области потенцијалних ризика, дефинисати стратегију реаговања и деловања у области ванредних ситуација, унапредити и побољшати информисање и знања грађана о значају заштите животне средине.

Иначе, пројекат „Ватрогасци и управљање ванредним ситуацијама Рекаш – Жагубица“ реализује се у оквиру програма Прекограничне сарадње Србија - Румунија, који је финансиран од стране Европске уније, у оквиру инструмената за предприступну помоћ (ИПА ИИ) Реализације пројекта започета је у јуну 2017.године и трајаће до новембра 2018.године. Укупан буџет пројекта је 1.414.018 еура од чега Европска унија финансира 1.201.915,30 еура, а општине Рекаш и Жагубица суфинансирају пројекат са 212.102.70 еура.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji