Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Међународно такмичење у оријентирингу - 2018. године

 Orijentiring 2018По изузетно лепом и сунчаном времену у суботу и недељу, 14. и 15. априла, по четврти пут на тромеђи општина Жагубица, Петровац на Млави и Деспотовац, одржано је Међународно оријентириг такмичење 2018. и 37. Меморијал „Чика Душко Јовановић”.

Организациони одбор се заједно са домаћнима потрудио да све протекне како и доликује, спортски максимално, а о значају догађаја говорила је Снежана Тодосић, секретар такмичења . Том приликом је истакла да су првог дана такмичења учесници сакупљали бодове за Светску ранг листу и за првенство Србије у комбинацији на средњим дистанцама, за такозвану лигу Србије, док су се другог дана такмичења учесници Оријентиринга такмичили у штафетном првенству Србије.

Зоран Миловановић, представник Светске оријентиринг федерације и члан клуба “Јасеница” из Смедеревске Паланке,истакао је да је оријентиринг највеће и једно од најбољих такмичења у Србији, а позитивне утиске о самом догађају изнео је и Владислав Матковић, председник ПСК“Победа” и директор такмичења.

Уз подршку општине Жагубица, туристичке организације Жагубица и осталих бројних спонзора такмичење је завршено доделом награда најбољима.  

Учесници оријентиринга, којих је било близу 300, такође су говорили о терену и изразили прелепе утиске о природи Хомоља, такође су постигли и запажене резултате.  

У трци за Светску ранг листу , треће место у мушкој елитној категорији припало је Стефану Билићу из Београда а у женској елитној категорији Ани Матковић ПСК „Победа“. Друго место освојио је Стефан Јорданов из Бугарске у мушкој конкуренцији, а у женској Борислава Дмитрова из Софије. Прву позицију заузели су Милош Билић из Београда,а у женској конкуренцији , Андреја Ђјаксова из Бугарске.

Победници трке за Светску ранг листу су уједно и победници 37. Меморијала „Чика Душко Јовановић“.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji