Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Ускршња Tуцијада у Жагубици

 Uskršnja Tucijada 2018 u ZagubiciУскршња Туцијада под покровитељством локалне самоуправе ове године одржана је шести пут заредом и окупила највећи број учесника до сада.

Програм је отворио помоћник председника општине Жагубица, Душан Милосављевић.

Вредне домаћице, као подршка најмлађим члановима својих породица, украсиле су Васкршња јаја и корпе који су били изложени у порти цркве и спремно чекали на оцењивање трочланог жирија, а поред ових категорија, критеријум за оцењивање био је и најјаче Ускршње јаје у оквиру којег се ове године надметало рекордних, близу две стотине најмлађих учесника. Организатори су оправдали очекивања мештана који су у великом броју бодрили младе такмичаре.

Они који су били најуспешнији и најоригинајлнији добили су вредне награде захваљујући и бројним спонзорима који су такође подржали манифестацију.

У категорији најлепше украшеног ускршњег јајета, награда је припала Удружењу жена „Незаборав“ из Лазнице, а титулу најлепше корпе ове године понело је Удружење жена из Жагубице – „Хомољке“. Међу децом, која су се у највећем броју такмичила у делу програма на бини, у куцању Васкршњим јајима, треће место припало је Богдану Милошевићу из Изварице, друго – Матејасу Јовановићу из Жагубице и прво место овогодишње „Туцијаде“ , Лазару Велисављевићу из Свилајнца.

Организатор манифестације је Туристичка организација општине Жагубица, а суорганизатор Културно – просветни центар ''Јован Шербановић''. Генерални покровитељ овог лепог догадђаја општина Жагубица.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji