Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Одржана 14. Манифестација Привег у Лазници

 Priveg u Laznici 2018Традиционално – обичајна манифестација, са карактеристичном симболиком култа мртвих одржана је и ове године у насељу Лазница. Друга по реду од укупно 14 манифестација увршћених у календар Туристичке организације општине Жагубица, одржана је у суботу, 10. фебруара, у присуству мештана и бројних гостију из суседних општина - Мајданмпека, Кучева, Ћуприје и других.

Централни део догађаја започео је у поподневним сатима, дефилеом учесника програма од основне школе до центра насеља.  

Паљење ватре и намењивање народних кола, упокојенима, умрлим без свеће, по сеоском обреду, почело је око 17 сати, а пратећи садржаји били су и штандови, приређени од  Удружења жена  жагубичке општине и шире.  

Организатор Манифестације, чији је генерални покровитељ општина Жагубица, је и ове године било Културно – уметничко друштво “Извор” из Лазнице, уз суорганизацију Културно – просветног центра „Јован Шербановић“ и Туристичке организације општине Жагубица.

Позитивне утиске исказао је и Мирослав Јовић, један од главних организатора похваливши  општину Жагубица за помоћ и несебичну подршку, мештане Лазнице, омладину села и све остале који су учествовали у реализацији целодневног програма .

Културно – забавни део саме манифестације отворио је Предраг Ивковић, заменик председника општине Жагубица, а посетиоци су имали прилике да виде различите кореографије, игре и песме  и да једном речју уживају у готово тросатном програму који је извело око 200 учесника.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji