Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Национални дан без дувана

 Nacionalni dan borbe protiv pusenjaВећ више од две деценије у Србији се 31. јануар обележава као Национални дан без дувана, а циљ је да се шира јавност упозори на штетне ефекте употребе дувана као и излагања дуванском диму.

Овогодишњи слоган Националног дана без дувана „Одрасли пуше и мене гуше” посебно наглашава опасности којима су млади изложени удисањем дуванског дима из окружења.

Најбоља и најефикаснија мера превенције у борби против штетног дејства дуванског дима на здравље, како је истакла Радмила Оштрељановић, виша медицинска сестра у Дому здравља у Жагубици, јесте континуирана, адекватна и правовремена едукација коју спроводе свакодневно.    

У свету тренутно има више од једне милијарде пушача, од који 80% живи у земљама ниског и средњег прихода. Светска здравствена организација указује на то да више од 7 милиона људи сваке године умре због коришћења дувана, који појачава неједнакост у здрављу и погоршава сиромаштво, јер најсиромашнији људи троше мање на основне потребе као што су храна, образовање и здравствена заштита.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji