Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Одржано предавање за пољопривредне произвођаче

 Predavanje za poljoprivredne proizvodjaceКанцеларија за пољопривреду општине Жагубица у сарадњи са пољопривредно- саветодавно стручном службом из Пожаревца организовала је прво предавање за пољопривредне произвођаче у 2018. години, које је за циљ имало упознавање пољопривредника са новинама у пољопривредној производњи.

Једна од тема била је и остваривање права на ИПАРД подстицаје. Како је речено, неопходно је и да се испуне сви услови које диктира сама Европска унија, а то су стручна обученост лица која подносе захтеве и тзв. нулта контрола коју произвођачи морају да прођу како би остварили право на подстицаје предвиђене ИПАРД програмом.

Тренутно актуелни конкурс је и за куповину нових трактора а произвођачи који не стигну да прибаве документацију до 26. фебруара,до кад је конкурс отворен имају и други јавни позив који ће бити у јуну месецу 2018. године.

Препорука пољопривредним произвођачима свакако је била и да редовно обилазе парцеле под озимим стрним житима у циљу правовременог уочавања болести, а било је речи и о заштити шљива иодржавању воћњака.

На предавању су пољопривредни произвођачи такође могли да се информишу како и на који начин могу урадити контролу плодности земљишта, где је истакнуто да сва регистрована пољопривредна газдинства имају право на 10 бесплатних узорака земљишта за биохемијску анализу.

Сви пољопривредници општине Жагубица а и шире правовремене информације о актуелним темама могу добити у Канцеларији за пољопривреду општине Жагубица или у пољопривредној служби у Пожаревцу.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji