POPLAVE2018 RESENJA

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

Exchange 4 176

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Европска недеља превенције рака грлића материце

 Evropska nedelja prevencije raka grlica matericeВећ дванаесту годину заредом, у Србији се, на иницијативу Европске асоцијације за борбу против рака грлића материце, последња недеља у јануару обележава као Европска недеља превенције рака грлића материце, са циљем да се у том седмодневном периоду посебно интензивирају све оне активности које пажњу јавности адекватно усмеравају ка чињеници да је рак грлића материце и даље у самом врху међу узроцима обољевања.

Европска недеља превенције рака грлића материце ове године, обелележава се од 28. јануара до 3. фебруара.

На ову тему говорио је др Пуниша Илић, специјалиста гинекологије и акушерства, лекар у дому здравља у Жагубици, истакавши притом да је то најпревентабилнија врста карцинома који се најлакше може открити, а услов је да се пацијенткиња на време јави лекару и потражи помоћ.

Браничевски округ, по речима гинеколога, др Илића, заједно са Зајечарским и Борским округом бележи највећи број оболелих од већ поменуте болести.

Овогодишњим слоганом „Стоп раку грлића материце“ шаље се снажна порука становништву о важности преузимања личне одговорности за сопствено здравље, пре свега, указивањем на све доступне превентивне мере.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji