Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Организована радионица на тему „Заштита од пожара“

 Radionica Zastita od pozaraУ оквиру пројекта  „Ватрогасци и управљање ванредним ситуацијама Рекаш - Жагубица“ у циљу  унапређења и побољшања  информисаности и знања грађана о значају заштите од пожара и ефикаснијег деловања у  ванредним ситуацијама, у Жагубици је одржана радионица на тему “Заштита од пожара и систем раног упозорења“.

Радионица је организована за представнике месних заједница, штаба за ванредне ситуације општине Жагубица, представнике јавних институција и установа, школа, вртића и Дома здравља.

Кроз радионицу коју је водио др Горан Ђорђевић, доктор безбедности и заштите, учесницима су презентовани најчешћи узроци појаве и ширења првенствено шумских пожара који су најраспрострањенији на подручју општине Жагубица, инструкције о деловању локалних установа и институција као и грађана у циљу  спречавања појаве пожара и деловања по сазнању о пожарима.

Основни циљ пројекта „Ватрогасци и управљање ванредним ситуацијама Рекаш -Жагубица“  је да побољша и унапреди услове у прекограничним општинама за деловање у ванредним ситуацијама, оснажи локалне актере и допринесе ефикаснијем деловању у случају заштите од пожара, што ће значајно допринети смањењу штета проузрокованих пожарима.

Кроз пројекат ће се реализовати активности које ће идентификовати тренутну ситуацију у области потенцијалних ризика, дефинисати стратегију реаговања и деловања у области ванредних ситуација, унапредити и побољшати информисање и знања грађана о значају заштите животне средине. Кроз пројекат је предвиђена и набавка ватрогасних возила и опреме у циљу ефикаснијег и бржег деловања  у случају пожара и оснивање добровољног ватрогасног друштва. 

Иначе, пројекат  „Ватрогасци и управљање ванредним ситуацијама Рекаш – Жагубица“  реализује се у оквиру програма Прекограничне сарадње Србија -  Румунија, који је финансиран од стране Европске уније, у оквиру инструмената за предприступну помоћ (ИПА ИИ).

Реализације пројекта започета је у јуну 2017.године и трајаће до новембра 2018. године. Укупан  буџет пројекта  је 1.414.018 еура, од чега Европска унија финансира  1.201.915,30 еура, а општине Рекаш и Жагубица суфинансирају пројекат са 212.102.70 еура.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji