POPLAVE2018 RESENJA

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

Exchange 4 176

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Организована радионица на тему „Заштита од пожара“

 Radionica Zastita od pozaraУ оквиру пројекта  „Ватрогасци и управљање ванредним ситуацијама Рекаш - Жагубица“ у циљу  унапређења и побољшања  информисаности и знања грађана о значају заштите од пожара и ефикаснијег деловања у  ванредним ситуацијама, у Жагубици је одржана радионица на тему “Заштита од пожара и систем раног упозорења“.

Радионица је организована за представнике месних заједница, штаба за ванредне ситуације општине Жагубица, представнике јавних институција и установа, школа, вртића и Дома здравља.

Кроз радионицу коју је водио др Горан Ђорђевић, доктор безбедности и заштите, учесницима су презентовани најчешћи узроци појаве и ширења првенствено шумских пожара који су најраспрострањенији на подручју општине Жагубица, инструкције о деловању локалних установа и институција као и грађана у циљу  спречавања појаве пожара и деловања по сазнању о пожарима.

Основни циљ пројекта „Ватрогасци и управљање ванредним ситуацијама Рекаш -Жагубица“  је да побољша и унапреди услове у прекограничним општинама за деловање у ванредним ситуацијама, оснажи локалне актере и допринесе ефикаснијем деловању у случају заштите од пожара, што ће значајно допринети смањењу штета проузрокованих пожарима.

Кроз пројекат ће се реализовати активности које ће идентификовати тренутну ситуацију у области потенцијалних ризика, дефинисати стратегију реаговања и деловања у области ванредних ситуација, унапредити и побољшати информисање и знања грађана о значају заштите животне средине. Кроз пројекат је предвиђена и набавка ватрогасних возила и опреме у циљу ефикаснијег и бржег деловања  у случају пожара и оснивање добровољног ватрогасног друштва. 

Иначе, пројекат  „Ватрогасци и управљање ванредним ситуацијама Рекаш – Жагубица“  реализује се у оквиру програма Прекограничне сарадње Србија -  Румунија, који је финансиран од стране Европске уније, у оквиру инструмената за предприступну помоћ (ИПА ИИ).

Реализације пројекта започета је у јуну 2017.године и трајаће до новембра 2018. године. Укупан  буџет пројекта  је 1.414.018 еура, од чега Европска унија финансира  1.201.915,30 еура, а општине Рекаш и Жагубица суфинансирају пројекат са 212.102.70 еура.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji