POPLAVE2018 RESENJA

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

Exchange 4 176

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Дечија недеља у школи и вртићу у Милановцу

 Aktivnosti vrtica u ZagubiciПодручно одељење Oсновне школе “Јован Шербановић” и издвојена припремно предшколска група „Зумбули“ Предшколске установе „Полетарац“ у насељу Милановац,учитељи Мирела Савић, Марко Михајловић и васпитачицаМаја Павковић, у оквиру Дечије недеље организовали су следеће активности: школа некад и сад, бакина трпеза, градимо мостове међу генерацијама, пријем ђака првака и шеширијаду.

Основни циљ активности „Школа некад и сад“био је да се ученици и предшколци  што боље упознају са начином образовања и васпитања деце у прошлости, методама и начинима рада, као и да на тренутак оживимо дух наше традиције и обичаја.У току дана деца одевена у народној ношњи пратила су наставне активности, а Јереј Саша Серафимовић одржао је пригодно предавањена тему прослављања крсне славе.

Бакина трпеза је активност организована у циљу упознавања деце са начинима припремања, традиционалне хране Хомоља. Активност је реализована у центру насеља Милановац, где су деца заједно са родитељима,бакама и декама, учитељима и васпитачицом припремили трпезу традицоналних јела и заједно са мештанима уживалима у укусима хране из прошлости.

У оквиру активности  „Мостови међу генерацијама“, угостили су родититеље, баке и деке где су они показали своја умећа. Деца су их радо посматрала и уз њих  усвајала нове вештине, а заузврат су од пластелина направила чланове своје породице и тиме им указала велико поверење. Радионица је била динамична и веома занимљива. Активност су улепшали заједничким исписивањем порука деци света, на папирним змајевима  и балонима.

У основној школи у Крепољину је поводом пријема ђака првака у Дечји савез одржана кратака приредба, ученици су добили пригодне поклоне и засадили дрво генерације..

Најмлађи нису одолели креативним шеширима и уживали су представљајући себе кроз шешир који поруку носи: Ветар дува, ветар свира,оста деда без шешира. Шешир дедин нов остаде на кров, а на ову седи маче,па удари шапом јаче. Врати шешир деди и оста да седи“.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

budža1

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji