POPLAVE2018 RESENJA

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

Exchange 4 176

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Активности Предшколске установе „Полетарац“

 Балкански Савез Удружења васпитача у СарајевуБалкански Савез Удружења васпитача организовао је у Сарајеву  Научно- стручну конференцију међународног карактера „Дете у свету музике“.

На конференцији је учествовало више од 400 васпитача из Македоније, Црне Горе, Србије, Босне и Херцеговине, Републике Српске и Словеније,  који су се представили са укупно 72 пројекта. Удружење васпитача Браничевског округа „Васпитач плус“ наступило је са заједничким пројектом под називом „Традиционална музичка баштина као средство за интеграцију деце у васпитно-образовном процесу“, а идејни творац је била Вања Милутиновић , директор, васпитач и педагошки саветник из Предшколске Установе ''Полетарац'' – Жагубица.  Рад су презентовале и Данијела Јовић, Маја Јосифовић и Ивана Магделинић.

У заједничком пројекту учествовало је 8 предшколских установа на нивоу Браничевског округа :  ПУ „Лане“ Кучево,  ПУ „Љубица Вребалов“ Пожаревац, ПУ „Полетарац“ Жагубица, ПУ „Мајски цвет“ Велико Градиште, ПУ „Галеб“ Петровац на Млави, ПУ „Моравски цвет“ Жабари, ПУ „14. октобар“ Мало Црниће и ПУ „Ласта“ Голубац.

Све презентаторке  пројекта су током презентације биле обучене у народне ношње  и све су имале прилику и да представе градове и установе из којих долазе.

Између осталог, представљена је туристичка понуда свих градова Браничевског округа, са посебним освртом на награду Капетан Миша Анастасијевић и награду општини Жагубица за највећи број традиционалних манифестација у току године.

Презентација је била веома посећена и освојила је све похвале и признања. Пројекат је  такође презенован и на Окружној стручној конференцији за васпитаче у Пироту .

Поред поменутог, запослени из установе„Полетарац“ -  Жагубица, боравили су и на Међународним  Пертинијевим данима одржаним  у Београду, 14. и 15. септембра 2017. године. Представници из ПУ ''Полетарац'' су присуствовали семинару и за установу (како централни објекат, тако и по издвојеним групама при школама) купили велики број играчака и дидактичког материјала, како би оплеменили простор и омогућили деци лепши боравак и боље услове за раст и развој. Све то захваљујући општини Жагубица, локалној самоиправи и њеном разумевању за овај вид институционалног васпитања и образовања.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

budža1

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji