POPLAVE2018 RESENJA

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

Exchange 4 176

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Реализација Пројекта прекограничне сарадње Румунија – Србија

 Projekat prekogranicne saradnje Rumunija SrbijaУ оквиру програма прекограничне сарадње Румунија – Србија,  општина Жагубица са општином Рекаш, жупанија Тимиш,  ради на реализацији заједничког пројекта  „Ватрогасци и управљање ванредним ситуацијама  Рекаш-Жагубица “, који за циљ има унапређење услова и побољшање капацитета прекограничних партнера у области заштите животне средине и смањења ризика од пожара.

Организовањем ПРЕС конференције у Рекашу, озваничен је почетак реализације пројектних активности. Конференцији у Румунији  присуствовали су  представници општине Жагубица који су истакли значај пројекта за неразвијену  жагубичку општину.  Заменик председника општине Жагубица Предраг Ивковић, истакао је да ће реализацијом Пројекта општине Рекаш и Жагубица смањити  потенцијалне ризике у области заштите животне средине, а локалне самоуправе дефинисати ефикасније начине деловања  у области противпожарне и заштите животне средине чиме се стварају услови за ефикаснију заштиту грађана и њихове имовине.

Павел Теодор, председник општине Рекаш, истакао је значај самог пројекта и изразио наду да ће се исти успешно реализовати и да ће општина Рекаш , по завршетку активности на пројекту,  добити два мултифункционална возила и пратећу ватрогасну опрему.  

Реализација Пројекта предвиђена је до новембра 2018.године, а током реализације предвиђена је израда процене и студије животне средине  и смањењење потенцијалних ризика, организовање акредитоване обуке за  ватрогасце, организовање радионица  на тему значај  заштите животне средине и набавка ватрогасне опреме и два ватрогасна возила.

Пројекат „Ватрогасци и управљање ванредним ситуацијама  Рекаш-Жагубица“ финансира Европска унија кроз програм Прекограничне сарадње  Румунија -  Србија.  Укупна вредност пројекта је  милион и четристо хиљада еура, од чега је донација Европске уније милион и двеста хиљада еура, а учешће прекограничних партнера  двеста хиљада еура. 

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

budža1

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji