Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Вучић отворио реконструисани део регионалног пута Крепољин - Жагубица

 Vucic otvorio rekonstruisan put u ZagubiciДан општине Жагубица 25. септембар, обележила су бројна дешавања од којих је најважније било отварање реконструисаног пута од Жагубице до Крепољина у дужини од 22,6 километара. Председник општине Жагубица Сафет Павловић и председник Скупштине општине Жагубица Оливера Пауљескић, тога дана су срдачно дочекали председника Републике Србије Александра Вучића и бројне уважене госте, а пут је  свечано отворен на Тргу ослобођења у центру Жагубице:

„Обилазили смо Жагубицу и договорили се , сматрајући да после 50 година готово никаквог улагања није било, да коначно људи који овде живе, многи од њих су у иностранству, добију пут. И зато смо донели такву одлуку. Хоћемо да нам се људи овде врате , да остану у прелепом Хомољу. Зато ћемо да радимо и тај пут према Крупајском Врелу и још многе друге деонице. У Жагубицу ћемо довести једног малог инвеститора, да људи имају сигурност свог посла, јер сам са више људи причао  и све што су ми говорили да осећају као проблем било је добијање посла. Овде раде вредни људи, добре занатлије, и кад се данас говори о ослобађању Жагубице истичем да је нароод Хомоља високу цену платио за слободу  Србије. Време је да се о томе проговори, да се уложи у овај део Србије много више него што смо улагали  пре 40 и 50 година.  Нећу да прихватим поделу на грађане другог реда, и на то да се улаже у центар Београда, Ниша и других градова. Нисте грађани другог реда,  имаћете најмодерније путеве и показаћемо вам да не правимо разлику међу људима. Хвала Вам што сте веровали да и Влада може успешно да ради само ако тешке реформе и одлуке доноси. Сад вам кажем, имаћете веће плате и пензије веће него икада и то захваљујући вама, захваљујући поверељу које сте имали, зато сто сте знали да неко ко предузима тешке мере има добре намере“, истакао је председник Републике Србије, приликом посете општини Жагубица.

Преседник општине Жагубица Сафет Павловић,  изразио је захвалност председнику Вучићу и Влади Србије што су изградили  модеран пут, који је био главни услов за развој туризма и долазак инвеститора.   

Поред председника Србије, отварању је присуствовала и потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, која је такође поздравила госте и истакла да је у реконструкцију пута утрошено 380 милиона динара.

„Надам се да ту нећемо стати, јер сваки метар који будемо урадили јесте метар који ће омогућити да дођу инвенститори, да дођу туристи, да наша деца остану овде и имају своје породице“, рекла је Зорана Михајловић.

Председник Србије Александар Вучић, обишао је реконструисану ОШ "Јован Шербановић" у Крепољинуи поручио да становнике жагубичког краја очекују "бољи дани“.

Желимо да људима у сиромашним деловима земље покажемо да нису заборављени. Желимо да људима покажемо да смо у стању да, када Србија напредује, обратимо пажњу на њих и да то осете у сваком месту", рекао је председник Републике приликом обиласка школе у Крепољину.

Обиласку школе присуствовао је и министар спорта Вања Удовичић, који је позвао ђаке да кад заврше школовање вредно раде и  остану у својој земљи.

Свечаност поводом обележавања Дана општине Жагубица завршена је Свечаном академијом којом је председавала  председник СО Жагубица Оливера Пауљескић

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji