Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Археолошка истраживања Завичајног музеја "Хомоље" Жагубица

 Arheoloska istrazivanja Zavicajni muzej ZagubicaНа територији општине Жагубица, у оквиру Завичајног музеја „Хомоље“ , у току је низ активности на активирању постојећих и откривању нових археолошких налазишта, чије би стављање у функцију – са научног и туристичког аспекта утицало на комплетно позиционирање ове дестинације. Истраживања се спроводе са историјског и археолошког становишта, а све под патронатом Народног музеја из Пожаревца.

Према речим директора Народног музеја у Пожаревцу, као и професора историје са Филозофског факултета у Београду и архитеката, ово подручје је богато историјским и археолошким налазиштима, од којих се може издвојити ''Пчелињи крш'' у насељу Лазница - налазиште изузетно значајно са научног становишта. Озбиљна туристичка понуда која би затим укључила све што подручје садржи, презентовано на адекватан начин, за озбиљне туристе - треба да буде окосница даљих корака развоја туризма и прилика за даљи развој овог краја.

Са становишта маркетинга у туризму, присутност великог броја атракција на географски малом простору, какав су и археолошка налазишта, уз очувани биодиверзитет, незагађеност, етно мотиве, са посебним акцентом на природне, а не изграђене атракцие, најбољи је, непроцењиви и веома редак ресурс за квалитетно позиционирање  једне дестинације. А управо свим тим се општина Жагубица, која се територијално поклапа са подручјем Хомоља, може похвалити.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji