Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Одржана III “Хомољска Саксофонијада“ у Совом Долу

 Treca Homoljska Saksofonijada u Suvom DoluТрећа „Хомољска Саксофонијада“ у Сувом Долу, догађај уприличен чувеном саксофонисти из овог места, Јовану Станојевићу Суводолцу у част, одржана је 19. јула, уз учешће великог број такмичара и посетилаца из свих крајева Србије, а манифестацију је прогласио отвореном Душан Милосављевић, помоћник председника општине Жагубица.

          

Програму је  претходило заједничко извођење свих такмичара ‘’Јованог кола”. Први снимци овог врсног музичара датирају из 1962. године, и плоча постаје ‘’златна’’ са продатих преко 100.000 примерака, а оркестар један од три најпопуларнија у земљи. Јован Станојевић је снимио велики број српских и влашких кола и сва се чувају као трајни снимци радио Београда.

На овогодишњој Саксофонијади у такмичарском и ревијалном делу учествовало је 30 извођача из Београда, Параћина, Варварина, Димитровграда, Јагодине, Велике Плане, Жагубице и околних места. Треће место у категорији сениора заузео је Иван Обрадовић из Стрмостена, друго Добрица Милановић из Сладаје, а победник је Александар Лазић из Свилајнца.

У категорији јуниора треће место заузео је Милош Страиновић из Лесковца код Петровца на Млави, друго Давид Јовић из Јошанице, а први је био Лазар Стошић из Београда.

Организатори манифестације су ТО општине Жагубица, МЗ ''Победа“ Осаница, а генерални покровитељ општина Жагубица.

Трећој Хомољској саксофонијади присуствовали су и заменик председника општине Жагубица, Предраг Ивковић, начелник Oпштинске управе Смедеревка Буцкић, Зоран Марић, директор музичке школе Стеван Мокрањац из Пожаревца, Зоран Стевић, власник музичке продуцентске куће из Пожаревца, професори саксофона из Новог Сада и Сремске Митровице и бројне друге званице и гости.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji