Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Завршен XV „Сабор Врела Хомоља“

 Zavrsen Sabor Vrela Homolja 2017„Сабор Врела Хомоља“ који је по XV пут одржан у Жагубици и ове године праћен је различитим садржајима. Први дан саборовања отпочео је дечијим карневалом Предшколске Установе „Полетарац“, а Манифестацију је отвореном прогласио председник општине Жагубица Сафет Павловић.  Председник општине Жагубица је након церемоније отварања са гостима и сарадницима  обишао и осми „Сајам меда и предузетништва“  који је са излагачима из различитих крајева Србије био саставни део дводневног дешавања у општини Жагубица. Изложбе фотографија и слика у Дому културе и уГалерији ликовних уметника Хомоља, као и на отвореном простору у улици Краља Милана, биле су веома посећене, док је пажњу посетилаца привукао културно уметнички програм испред  Дома културе и наступ вокално – музичке групе градског културног центра града Пјотркоф Трибуналски.

 

Током првог дана Сабора Врела „Хомоља“ уприличено је и отварање апотекарске установе при Дому здравља у Жагубици у присуству директора Установе Небојише Јорговановића  и председника Скупштине општине Оливере Пауљескић  са сарадницима, а вече је традиционално обележило Српско појање у порти цркве св. Тројице.

Други дан Сабора отпочео је по традицији такмичењем спортских риболоваца на Врелу Млаве, а општина Жагубица је тога дана угостила велики број званица међу којима и Потпредседника Владе и  Министра Унутрашњих послова у Влади Републике Србије  др Небојишу Стефановића. Заједно са председником општине Сафетом Павловићем, председником Скупштине општине Оливером Пауљескић, сарадницима, домаћинима и осталим гостима г – дин Стефановић, био учесник свечаног дефилеа  до главног одредишта изнад Врела Млаве, где је и одржан целодневни програм.  

Златне руке „Хомоља“ и 2017. године обиловале су мноштвом рукотворина, домаће радиности Србије и  традиционално припремљених хомољских специјалитета завређивале су пажњу свих посетилаца, а трајале су  целог дана, као и друга Фолклоријада у Жагубици коју је отворио   потпредседник Владе и министар Унутрашњих послова др економских наука Небојиша Стефановић.

Преко 20 културно – уметничких друштава из Земље и иностранства узело је учешће  на  Фолколоријади,  као и на Хомољском поселу, а наступ је имала и плесна група „Уна Сага – Сербика“ из Београда.  Директор Туристичке организације општине Жагубица, Владан Лазић исказао је своје виђење самог догађаја , где је истакао да је учешће узело преко 120 излагача и  више од 1000 посетилаца.

Сабор Врела Хомоља чији је  Генерални покровитељ била општина Жагубица, а генерални спонзор банка Поштанска штедионица АД  Београд завршен је  концертом  Милана Топаловића.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji