Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Повећан број пацијената услед високих температура у Жагубици

 Velike vrucineПрве недеље овогодишњег лета донеле су и изузетно високе температуре ваздуха, карактеристичне за ово доба године. Њихов, као и утицај климатских промена које их чине још теже подношљивим, доприносе могуђем погоршању здравственог стања болесника, али и здравих људи.

У жагубицком Дому здравља ових дана забележен је повећан број пацијената, према речима др Љубомира Крстића, лекара овог ДЗ. Најчеше тегобе на које се људи жале су повишен крвни пристисак и учестале варијације крвног притиска, вртоглавице, тегобе црвног система, а најчешћи су хронични пацијенти. Овакве временске прилике представљају својеврстан стрес за организам и узрочник наведених тегоба. 

Да би се погоршање здрваственог стања спречило, потребно је придржавати се савета лекара, нарочито када су хронични болесници у питању.

Први и основни савет је уношење довољне количине течности – обичне воде,евентуално минералне, никако газирана пића јер се тако тегобе могу само погоршати. Важно је и хранити се лагано и облачити лагану одећу отворених боја, од природних материјала.

У ово доба године чести су и уједи инсеката и крпеља, што такође може довести до погоршања здравственог стања услед јаких алергијских реакција и других врста компликација које тада могу настати, или алергија на друге врсте алергена присутних у ово доба године. За прву помоћ неопходно је да људи склони алергијама увек са собом носе антихистаминике типа лека пресинг или друге које користе.

Препорука лекара је и да се избегава излагање директном сунцу у најтоплијем делу дана, од 10 до 17 сати. Они који то због природе посла нису у ситуацији да испоштују, треба да буду заштићени од сунца, да праве што чешће паузе и уносе што веће количине течности.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji