POPLAVE2018 RESENJA

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

Exchange 4 176

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Сабор фрулаша и дудучара “Хомољска фрула – 2017” у Осаници

 Pobednik na Saboru frulasa i duducara u Osanici 2017Сабор фрулаша и дудучара  „Хомољска фрула“, одржан је у суботу 20.маја.  

Изузетно  лепо време, велики број посетилаца , излагача такмичара и играча обележили су дешвање које је по седми пут  организовано у насељу Осаница.

Централни део манифестације ,,Хомољска фрула“, коме је присуствовао и председник општине Жагубица  Сафет Павловић, са сарадницима, био је дефиле учесника главном улицом у насељу, где су се могле видети  различите ношње како домаћих тако и гостујућих културно уметничких друштава.

Програм је одржан у сали Дома културе у  Осаници, а Сабор је отвореним прогласио председник општине Жагубица.

Конкурениција је била велика, те жирију није ни мало било лако да одабере најбоље међу 30 – так учесника такмичара , а посетиоци су уживали и у ревијалном делу забавног карактера.

Живорад Томић, из Удружења фрулаша „Флујер“ захвалио је свима који су помогли у организацији и истакао да је генерални покровитељ Сабор фрулаша и дудучара  „Хомољска фрула – 2017“ општина Жагубица. Нагласио је такође, да  је у великој мери подршку пружио и Национални Савет Влаха.

Сабор фрулаша  организовали су Удружење  фрулаша „Флујер“ Осаница и Месна заједница „Победа“ Осаница, уз суорганизацијуТуристичке организације општине Жагубица, ловачке секције  Осаница, Културно – просветног центра  Жагубица  и Удружења ликовних уметника Хомоља. Рукотворине су приказале Удружење жена “Незаборав“ из  Лазнице  и „Вредне влајне“ из Рудне главе, понуду је представила Туристичка организација, а производе поризвођач ракије Миодраг Лазић из Жагубице и пчелар Машко Томић из Сувог Дола.

Свеукупни победник Сабора фрулаша и дудучара  „Хомољска фрула 2017“  је Марина Марић из Осанице. 

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

budža1

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji