Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Масован одзив и оштра конкуренција на општинској смотри рецитатора у Жагубици

 Opstinska smotra recitatora u Zagubici 2017Такмичење рецитатора општине Жагубица одржано је у среду, 15.марта у ОШ ’’Моше Пијаде’’. Смотра рецитатора је обухватила све узрасне категорије ученика – од првог разреда основне школе, до средње, подељених у три групре, а одзив је, према речима организатора, био изузетно масован и обухватио 30 учесника из све четири школе на подручју општине. Жири, кога су чинили наставници српског језика и књижевности школа из Лазнице, Крепољина и Жагубице, имао је нимало лак задатак да међу оштром конкуренцијом ученика одреди најбоље, а на крајњи резултат утицали су бројни чиниоци на које је жири обраћао пажњу: акценат, начин извођења, сугестивност приликом презентације и адекватан одабир песме примерен узрасту.

У оквиру млађе узрасне групе прва три места припала су: Милошу Игњатовићу, Лидији Ђорђевић и Лани Трајковић. У средњој групи прво место поделили су Марко Пећић и Елена Пистолић, друга је била Ивона Илић, а треће место припало је Ани Пајић и Марини Динић. Старија група такмичарки из средње школе представљала је и најоштрију конкуренцију и међу њима је треће место заузела Александра Милутиновић, друго Милица Буцкић, а прво Милица Миловановић.

Организатор овог такмичења био је КПЦ’’Јован Шербановић’’, суорганизатор ОШ’’Моше Пијаде”, уз свесрдну помоћ локалне самоуправе која је обезбедила награде за најбоље и пружила пуну подршку.

Окружно такмичење биће одржано у недељу,  9. априла у Жагубици.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji