POPLAVE2018 RESENJA

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

Exchange 4 176

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Наступ Културно – уметничког друштва „Влашко коло" из Осанице у Италији

 KUD Vlasko kolo iy Osanice u ItalijiУдружење Срба „Братство и јединство у песми и игри“ из Удина организовало је новогодишње дружење Срба у Италији, у суботу 17. децембра. Поздрављајући скуп, председник Удружења Сунчица Малтисанти, захвалила је свима који су се одазвали позиву и увеличали манифестацију. Она је такође истакла  да Удружења грађана српске дијаспоре у Италији сарађују веома добро што резултира управо веселим сусретима која доприносе очувању традиције и старих српских обичаја. 

У програму су поред бројних друштава и Удружења из Италије учествовали и чланови Културно – уметничког друштва „Влашко коло“  из Осанице,а руководилац Културно –уметничког друштва Жељко Богосављевић, захвалио је локалној управи општине Жагубица на прузеној помоћи и подршци и домаћинима изрекао речи хвале за добру организацију.

Чланови Културно уметничког друштва „Влашко коло“ из Осанице представило се у два наврата: сплетом Влашких игара и кореографијом „Влашка свадба“, која је по речима председнице Удружења Срба у Удинама, веома добро осмишљена.

Дружење је протекло весело уз добру народну песму и игру,  а на крају су додељене и захвалнице заслужнима за сусрете Срба у Удинама. Пехар за најбоље одиграну кореографију заслужно је припао Културно- уметничком друштву „Влашко коло“ из Осанице, који су на јединствен начин представили општину Жагубица.  

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

budža1

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji