POPLAVE2018 RESENJA

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

Exchange 4 176

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Израда плочастог пропуста у насељу Вуковац

 radovi u Vukovcu decembar 2016Иако је крај грађевихске сезоне, у општини Жагубица радови на побољшању инфраструктуре по насељима трају увелико.

Израда плочастог пропуста у насељу Вуковац, на вуковачкој реци, обавља се по планираној динамици, а иницијатива је потекла од грађана, који свакодневно прелазе реку у неадекватним условима.

„Поучени искуством из осталиих насеља  у време поплава, одлучили смо да и мештанима Вуковца изађемо у сусрет и трајно решимо вишедеценијски проблем. На иницијативу Месне заједнице „Борац“ Вуковац,  финансирана је изградња пропуста који има вишеструку функцију како за грађане који живе са друге стране реке, тако и за остале становнике који имају имања и парцеле, тако да мислим да је прави потез направљен поменутим радовима. Наставићемо и даље да улажемо у инфраструктуру свих насеља на територији општине“, истакао је приликом обиласка терена заменик председника општине Жагубица Предраг Ивковић.

Председник Месне заједнице „Борац“, Јовица Траиловић, захвалио је свима који су помогли у реализацији идеје  за израду пропуста:

„Пробали смо на разне начине да решимо проблем а у сусрет су нам изашли локална самоуправа која је преко Месне заједнице донирала већински део и компанија „ФСС“  са око 100 000 динара. Завршен  је први део посла: груби грађевински радови. Остају прилазне стазе и да бетон сазри, те очекујем да ће пропуст у функцији бити средином јануара“, истакао је Траиловић.

Он је такође истакао да је са овим радовима за неколико домаћинства, трајно решен дугогодишњи проблем.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

budža1

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji