• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Руководство Жагубице од државе тражи бољу путну инфраструктуру

Asfaltiranje regionalnog puta Zagubica 1Без доброг пута, Жагубици нема опстанка!

На делу регионалног пута Бор – Пожаревац, између Жагубице и Крепољина, у току је санација ударних рупа, а на овим пословима ангажована је фирма “Страбаг”, односно некадашње Предузеће за путеве из Зајечара.

Ипак, председник општине Жагубица Сафет Павловић није задовољан досадашњом бригом државе за овај део Србије, бар када је путна инфраструктура у питању.

Он је упозорио Владу Србије да поведе рачуна о значајности овог путног правца, који је предуслов за развој привреде и туризма иначе осиромашене Жагубице.

“У више наврата сам посећивао министарства и Владу Србије како бих упозорио да је развој инфраструктуре неопходан, уколико се жели развој овог дела Браничевског округа. Нажалост, до сада није било резултата”, рекао је председник општине Жагубица Сафет Павловић.

Он каже да је овог пута, након разговора са министарком саобраћаја Зораном Михајловић, добио обећања да ће радови бити интензивирани.

“Добили смо чврста обећања да ће у овој години асфалтом бити пресвучене најгоре деонице на овој територији, односно 10 километара, али и да ће бити санирaне ударне рупе до Деспотовца и Мајданпека”, рекао је председник општине Жагубица Сафет Павловић.

У току су ископавања канала дуж пута како би се омогућило одводњавање, што је предуслов за асфалтирање пута, будући да ће се успорити његово пропадање.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=dUUB8ukdr7M{/videobox}

 


© 2019 Општина Жагубица
design by XB