• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Решено питање снабдевености водом за насеља Изварица и Рибаре

-Reseno pitanje vodosnabdevanja u Ribaru i IzvariciМештани насеља Рибаре и Изварица у протеклом периоду сусретали су се са бројним проблемима по питању водоснабдевања, а локално руководство у намери да их реши предузело је одговарајуће мере. Неадекватно снабдевање пијаћом водом , по речима председника двеју месних заједница, проузроковано је грешком извођача радова који су 2011. године, нестручно обавили посао.

Оно што је најбитније, јесте да су грешке исправљене и да je експлоатациона бушотина у Рибару предата на одржавање Јавном комуналном предузећу „Белосавац“ Жагубица.

Пуштању у рад водоводног система, присуствовао је и председник општине Жагубица са сарадницима, директором ЈКП „Белосавац“ и ЈП дирекције за изградњу и развој општине Жагубица.

Председник општине је том приликом истакао да је проблем водоснабдевања ова два насеља трајно решен.

Захваљујући ангажовању извођача радова фирме „Геодрил“ из Београда, и надзорног органа фирме ГЕВЕВОРК – а из Смедерева, здрава и исправана пијаћа вода потекла је кроз водоводне цеви до свих домаћинстава Рибара и Изварице. Узимајући у обзир да је водоснабдевање житеља свих насеља општине Жагубица приоритет, решавање поменутог питања за локалну самоуправу представља велики успех.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=zLjt-9j_LHM{/videobox}


© 2019 Општина Жагубица
design by XB