POPLAVE2018 RESENJA

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

Exchange 4 176

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Активности Kанцеларије за пољопривреду општине Жагубица

 PoljoprivredaСезона овогодишњих пољопривредних радова је за нама, а и ове године они пољопривредници који су на време регистровали своја газдинства или обновили регистрацију, остварили су одређене погодности. Износ средстава по хектару обрадиве површине био је знатно мањи него ранијих година, али  су већ за следећу годину за област пољопривреде увећана средства у оквиру недавно усвојеног  Републичког буџета. Да ли ће и колико то утицати на саме субвенције за регистрована газдинства знаће се почетком године када се очекују Уредбе из Министраства пољопривреде.

На територији општине Жагубица има више од две хиљаде регистрованих пољопривредних газдинстава, а према речима Милене Марковић, стручног сарадника у канцеларији за пољопривреду, ове године је било изузетно много захтева, око 150, за повраћај средстава приликом куповине прикључних тракторских машина, чиме је пољопривредницима враћено око 45 процената уложених средстава. Велико је интересовање владало и за хемијску анализу земљишта која је бесплатна за десет узорака по домаћинству, а која пољопривредницима пуно значи јер ће знати која култура најбоље успева на одређеној парцели и како најбоље прихрањивати земљиште.

Буџет Министарства пољопривреде за 2017.годину износи 43,778 милијарди динара, што је у односу на овогодишњи повећање од 8,11 одсто, односно за 3,284 милијарде динара, саопштено је на конференцији за новинаре у Влади Србије.

Период за обнову регистрације пољопривредних домаћинстава је, као и сваке године, у току фебруара и марта месеца.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

budža1

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji