POPLAVE2018 RESENJA

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

Exchange 4 176

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Препоруке стручњака Kанцеларије за пољопривреду општине Жагубица у области пољопривреде

 Preporuke stručnjaka iz oblasti poljoprivredeПретходних дана на подручју општине Жагубица пао је први снег, а температура се спуштала и до минус десет степени, што је означило и крај сезоне пољопривредних радова. Има и оних пољопривредника који су нешто касније засејали своје њиве пшеницом  која до сада није имала времена да формира заштитни омотач и тако се заштити од тренутних временских прилика. Али, према речима стручњака, овакве временске прилике неће битније сметати тек изниклој пшеници с обзиром на то да може брзо да се регенерише и добро подноси овако ниске температуре.

Како нам је рекао Машко Томић, пољопривредни инжењер у канцеларији за пољопривреду општине Жагубица, овогодишња сезона пољопривредних радова је била више него добра са приносом кукуруза од пет до седам тона сувог зрна, четири до пет тона по хектару када је пшеница у питању, а  једино што је затајило јесу приноси у пчеларству.

А да би приноси и наредне године били добри, неопходно је већ сада почети припреме, које су  нарочито битне и када је воћарство у питању, а неколико савета такође је издвојио господин Томић.

На територији општине Жагубица у 2016.години било је преко 2000 регистрованих пољопривредних газдинстава, а према речима надлежних, пољопривредници би требало да очекују много  бољу  2017.годину, с обзиром на то да је Влада Републике Србије најавила да ће једина повећања средстава у републичком буџету бити у ресору пољопривреде.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

budža1

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji