• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Пакети помоћи грађанима општине Жагубица

 Paketi pomoci građjanima opštine ŽagubicaПомоћ грађанима Жагубице пристиже са свих страна, па тако и од стране Црвеног крста Србије. Први контигент помоћи у виду пакета хране и хигијене пристигао је у суботу 04.августа:

„Црвени крст Србије је на апеле Црвеног крста општине Жагубица и  локалне самоуправе, штаба за деловање у ванредним ситуацијама, определио хуманитарну помоћ која ће у првим тренуцима невоље која је задесила грађане бити подељена. У сталној смо вези са представницима Црвеног крста Србије и осталима, тако да ћемо све сто нам буде требало тражити. Следећи контигент помоћи стићи ће у понедељак, 06. августа“, рекао је Дејан Николић, секртар Црвеног крста општине Жагубица. 

Истог дана, када је и пристигла помоћ за грађане у виду пакета, хране и  хигијене, одржана је још једна седница Штаба за ванредне ситуације којом је председавао председник општине истовремено и Командант штаба где је константовано да се вода повукла и да што је најважније нема људских жртава. Чињеница је, како је речено, да су грађани једног дела насеља Жагубица претрпели велику материјалну штету, да је уништена инфраструктура, неколико мостова и око 600 објеката, а према последњим, незваничним информацијама евакуисано је 1 300 људи из својих домова. 

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=KA6pqPzcRYY{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB