• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Жагубица – дан после поплаве

 Dan nakon poplave u zagubiciДан после катастрофалне поплаве у Жагубици рашчишћава се терен и сумирају последице, а мештани уз помоћ екипа надлежних служби увелико чисте своје домове и спасава се оно што се спасти да.

Чини се да је тек након водене бијице настао главни ударац за власнике поплављених кућа кроз суочавање са реалном ситуацијом, с обзиром на то да има и породица са четворо деце које практично немају где. За њих и за све остале којима је помоћ било које врсте неопходна, у општини је формирана комисија која обилази терен и пописује штету, а дан после поплава на терену су били и преставници ресорног Министарства и локалне самоуправе – председник општине Сафет Павловић и државни секретар у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде, Велимир Станојевић.

У тренутној ситуацији још једном апел грађанима Жагубице и Сувог Дола да воду никако не користе за пиће већ само за техничку употребу, а чим буде потврђена бактериолошка и хемијска исправност воде, која се трнутно испитује у Заводу за јавно здравље Пожаревац, биће обавештени. До тада, водом за пиће могу се снабдети са цистерни постављених на неколико локација или користити флаширану из продавница.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=6cRw1mFGbqU{/videobox}

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=_3JcyJA7Yog{/videobox}

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=ywOADe6trJw&t=165s{/videobox}

 


© 2022 Општина Жагубица
design by XB