POPLAVE2018 RESENJA

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

Exchange 4 176

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Организована закуска за инвалиде

-Zakuska za invalideУдружење жена „Хомољке“ из Жагубице започело је сарадњу са Удружењем „Инвалиди  Хомоља“ и то на најлепши начин, уз богату трпезу, како и доликује пред празнике.

Заменик председника Удружења „Хомољке“Деса Цојкић, навела је да је први корак почетка сарадње са инвалидима Хомоља начињен баш пред Нову годину са разлогом, како би особама са посебним потребама приуштили малу забаву, а исто тако и подршку која је већини потребана у сваком тренутку:   

„Свима је потребна пажња, па и овим људима овде. Надам се да ћемо наставити сарадњу... Препоручујем свим удружењима са подручја општине Жагубица да сарађују и да се друже“, рекла је Деса Цојкић.

Циљ окупљања је, по речима секретара удружења „Инвалида Хомоља“ Розике РанчиЋ,  био, да се за особе са инвалидитетом направи мала закуска, како би и они, без обзира на проблеме које имају били у рангу са осталим члановима друштва. Посебно истиче лично задовољство што су жене из Удружења „ХОМОЉКЕ“ Жагубица прихватиле позив да буду домаћини у просторијама инвалида:

„Једну овакву акцију планирамо и у Крепољину, где ће особе са инвалидитетом угостити пензионерке које ће за њих припремати слатка и слана јела. У наредном периоду планирамо да овакве акције мало чешће организујемо, те ћемо покушати да контактирамо са пекарима и са осталим угоститељима који желе да помогну особама са инвалидитетом“, истакла је Розика Ранчић.

Најлепше жеље за 2016. годину инвалидима Хомоља упутила је и локална самоуправа, те је тако сваком члану поменутог удружења поклонила зидни календар као мали знак пажње у сусрет празницима.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

budža1

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji