POPLAVE2018 RESENJA

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

Exchange 4 176

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Припрема постројења за пречишћавање отпадних вода у Жагубици

-Postrojenje za preciscavanje fekalnih otpadnih vodaЈедна од најважнијих капиталних инвенстиција коју локална самоуправа општине Жагубица спроводи јесте изградња постројења за пречишћавање отпадних вода, чиме ће проблематика каналисања, одвођења и пречишћавања фекалних отпадних вода у главном општинском насељу Жагубица, бити решена.

Заменик председика општине Жагубица Љубиша Јовкић и председник Скупштине општине Жагубица Дејан Николић, обишли су радове на постројењу, које изводи Јавно комунално предузеће „Белосавац“ Жагубица.

Наиме, у току је припрема за постављање унутрашње и спољне изолације постројења, како би се постигло да нема продора фекалне канализације из постројења ван истог, као и продора спољашње воде у постројење.

Љубиша Јовкић је нагласио да ће изградњом постројења за прераду отпадних вода у главном општинском насељу бити решен један од основних комуналних проблема становника, и што је је још важније биће повећана здравствена, еколошка и санитарна заштита насеља и грађана.  

„Изградња овог постројења је започела давне 2009. године, а престало је са радовима из свима познатих разлога. Наиме, опрема која је требала да се угради у ово постројење тада је нестала без трага и тек када је нова власт преузела руковођење општине Жагубица, ступила у озбиљне преговоре, успела је да опрему вредну 200.000 евра врати грађанима Жагубице. Донели смо одлуку  да ово постројење довршимо. Расписан је тендер и Јавно комунално предузеће је добило посао вредан 14 милиона динара, који се финансира из општине Жагубица преко Дирекције за изградњу и развој општине Жагубица. Када ово постројење буде готово, читаво насеље Жагубица ће бити прикључено на канализацију. То је отприлике сада око две ипо хиљаде прикључака. Завршетак радова очекујемо са првим полећним данима. Ради ће се непрестално и током зиме. Колико год временски услови дозволе ради ће се ови земљани радови, а након тога се иде на грађевинске радове и на изградњу додатних постројења које прате рад читавог овог комплекса, тако да ће, надамо се,  у априлу канализација бити пуштена у рад и да ћемо решити један од горућих проблема становника насеља Жагубица“, рекао је Љубиша Јовкић, заменик председника општине Жагубица.

Након пуштањапостројењау радуспоставиће се процес прикупљања, дистрибуције и пречишћавања отпадних вода прикупљенихканализационом мрежом и тиме ће воде које се упуштају у реку Млаву, као водоток прве категорије, задовољити све прописане законске услове, а уједно ће се на тај начин смањити и негативни утицај на животну околину.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

budža1

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji