POPLAVE2018 RESENJA

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

Exchange 4 176

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

У Близнаку по први пут ради вртић

-Grupa pcelice BliznakПредшколска Установа „Полетарац“ Жагубица од ове године богатија је за још једно издвојено одељење а то је припремно предшколска група у Близнаку која броји деветоро деце. Малишани су групи већ првог дана наденули име „Пчелице“, што је уједно и епитет који карактерише ову вредну и марљиву дружину која је увек одана раду и спремна за неке нове авантуре.  

„Реализација програма одвија се кроз шест области: Развој говора, развој почетних математичких појмова, упознавање природе и друштвене средине, музичко, ликовно и физичко васпитање. Деца која похађају обавезан приприпремни предшколски програм кроз различите активности упознају се са свим областима које су заступљене у школском програму. Па тако деца кроз различите занимљиве активности, припрему за школу доживљавају као игру а тиме се остварује најважнији циљ овог програма а то је социјализација. Дете у групи вршњака учи да сарађује, решава конфликте исказује своја мишљења, идеје и осећања, прихваћено је од стране другара и равноправан је члан групе. Група је мала, тако да се у потпуности могу посветити сваком детету и прилагодити садржаје интересовањима и развојним могућностима реализујући их кроз игру“, каже васпитач Ана Јањић.

По њеним речима, велика одговорност за лаку адаптацију деце на вртић и успехе које постижу поред васпитача, припада и родитељима са којима је сарадња на изузетном нивоу, а такође и oсновној школи из Крепољина, јер деца могу да присуствују школским часовима и манифестацијама које се тамо организују.

Јањићева каже да су услови у групи у Близнаку изузетни и не заостају од услова у многим градским вртићима, а за то велику заслугу има локална самоуправа која је умногоме допринела да по први пут  у Близнаку почне да ради вртић. Уједно захваљује локалном руководству на адаптацији како простора за децу у селу Близнак, тако и у осталим селима јер се на тај начин у договору са са директором Установе „Полетарац“ Вањом Милутиновићзалаже за будућност генерациаја које долазе.  

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

budža1

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji