POPLAVE2018 RESENJA

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

Exchange 4 176

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Почела производња погача за прихрану пчела

-Proizvodnja pogaca za prihranu pcela u ZagubiciEдукативно Услужни пчеларски центар из Жагубице почео је са производњом погача за прихрану пчела, што представља важан корак ка развоју пчеларства у општини Жагубица.

Како наводи менаџер Асоцијације за рурални развој Хомоља Зоран Керић, пробни узорак производа извршен након добијања ветеринарског броја, послат је на анализу која је показала добре резултате, што значи да су тиме испуњени сви критеријуми и карактеристике којe омогућавају да производ може изаћи на тржиште.

Керић је рекао да се производња погача за прихрану пчела одвија по „ХАСАБ“ стандардима, да су све сировине које се налазе у производу на биљој бази и да су атестиране, што је и најважније. Он је уједно искористио и прилику да позове пчеларе да дођу у Пчеларски центар и виде како се праве погаче и дају своје мишљење о самом процесу производње. 

Вукоман Вранић, технолог фирме „Југоинспект“ Београд, захвалио је свима који су уложили труд и заложили се да сам Пчеларски центар у Жагубици напредује и иде узлазном путањом како би и квалитет самог производа добио место које му и припада. Такође је и локалној самоправи, која је у тесној вези са пчеларима, захвалио на указаном поверењу.

„С обзиром да је овај крај веома препознатљив по пчелама и пчеларству као грани привреде, ово је позитиван корак ка унапређењу и осавремењавању технологије за добијање једног квалитетног производа, а то је мед. „ХАСАБ“ систем који је имплементиран у процесу производње јесте један од најбољих начина да се дати производ и направи, а овим је пчеларима омогућено да га могу набавити овде у својој општини и то по веома приступачној цени“, рекао је Вранић.

Пчеларски центар у Жагубици, новинама које презентује пчеларима, свакако полако постаје један од најпоузданијих пословних партнера општине Жагубица и шире, те ће и даље радити на осавремењавању опреме и свега што је потребно у намери да се медарима пружи најбоље и да уз помоћ локалне заједнице, пчеларство као пољопривредна грана буде развијеније. 

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

budža1

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji