POPLAVE2018 RESENJA

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

Exchange 4 176

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Два најбоље реализована пројекта у Србији

-Dva priznanja za opštinu ŽagubicaНа финалној конференцији програма EХCHANGE 4, која је одржана недавно у Београду, Европска унија прогласила је најбоље реализоване пројекте у оквиру програма EХCHANGE 4, гранд шеме, где је  општина Жагубица добила  два признања, што је за сваку похвалу свима који су на датим пројектима били ангажовани. Посебну част за локалноу самоуправу представља то што је од 84 општине,колико је учествовало, тачније добило позив у оквиру програма EХCHANGE 4, општина Жагубица једина општина у Србији добила две наградекоје је уручио г – дин Мајкл Девенпорт, шеф делегације Европске уније у Србији.

Два пројекта: „Изградња одрживих услуга, послова  иорганизација“и„Управљање имовином корист за све“,јесу теме од немерљивог значаја за жагубичку општину,којисе пре свега огледају у економској одрживости и локалном развоју:

„Кроз реализацију ових пројеката омогућено нам је да пружимо услуге и помоћ старим изнемоглим лицима и социјалним категоријама, да запослимо нова лица и створимо амбијент за боље управљање имовином у интересу свих грађана. Ова признања за нашу општину представљају велику сатисфакцију за даљи рад и унапређење сарадње са наведеним институцијама на реализацији нових пројеката који доприносе даљем развоју наше општине“, рекао је помоћник председника општине ЖагубицаДушан Милосављевић .

Менаџер пројекта „Изградња одрживих услуга, послова иорганизација“,који је финансирала делегација Европске уније у Србији, имала је за циљда унапреди иоснажи пружаоце услуга, старије од 65 година,којима је у складу са националним стандардима пружена квалитетна услуга „Помоћ у кући“. Пројекат је реализован у сарадњи са општином Жабари и проглашен је као најуспешнији у категорији социјалне заштите:

„Када кажем најуспешнији, заиста истичем оне резултате који су током пројекта остварени, а то су: константно пружање услуга за кориснике, којих је било 66 до 70 током реализације пројекта. Затим, обезбеђена одрживост од стране локалне самоуправе за кориснике, и оно што је за асоцијацију као пружаоца услуге изузетно значајно, јесте лиценцирање од стране Министарства рада, социјалне заштине, борачка и социјална питања. А та лиценца коју смо добили заправо указује на то колико смо озбиљно приступили овом пројекту. Ми смо једна од ретких организација, међу првима у Србији, која је добила такозвану трајну лиценцу, која је створила и обезбедила услове за пружање услуга“, истакао је менаџер Асоцијације за развој општине Жагубица Јовица Стојановић.

Пројекат  реализован са градом Пожаревац, као главним носиоцем иопштинама  Петровац на Млави, Кучево, Градиште, Велика Плана иГолубац  у категорији локалног економског развоја „Имовина - корист за све“, кооординатор испред општине Жагубица Звезданка Васиљевић сматра великим успехом:

„Значај овох признања за општину Жагубица је везан за неке будуће пројекте и будуће конкурсе на пројектима, јер се приликом оцењивања учесника конкурса, узима у обзир и успешност реализације досадашњих пројеката општине“, рекла је Звезданка Васиљевић, кооординатор на пројекту „Имовина-корист за све“.

Помоћникпредседника општине Жагубица Душан Милосављевић, нагласио је да ће општина Жагубица и следеће године конкурисати пројектима у оквиру програма EХCHANGE 5. 

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

budža1

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji